Saturday, March 20, 2010

Nilai UC Open Day....

MLT sedang mengambil darah salah seorang  visitor untuk mengira kadar glucosa dalam darah.Normally, in mammals the body maintains the blood glucose level at a reference range between about 3.6 and 5.8 mM (mmol/L). It is tightly regulated as a part of metabolic homeostasis.

with sis mira, fifi and mimi.Sis fifi is responsible for head louse's explanation...hehehe 

MLTs doing test on blood glucose level


in lab immunehaematology

Hari ni lepas balik dari rumah Kak Rina, aku terus ke kolej...yelah ada NUC Open day...pening sikitla tengok exhibition sana-sini...aku mulanya nak stay sampai petang...tapi aku decide nak balik awal kerana fikiran aku kusut seketika...pening.Maaf ya Kak Fifi...saya tak dapat nak temankan akak.Tapi secara keseluruhannya ramai yang datang ke lab kami untuk mengetahui dan melihat bagaimana bidang tugas medical lab technology ni.Selain tu, nursing pun tidak ketinggalan untuk menunjukkan skill mereka ketika melakukan praktikal.Memang best....!

No comments:

Post a Comment

PerJaLaNaN HiDuP iNi

PerJaLaNaN HiDuP iNi
Dalam jauh sebuah perjalanan,Allah amanahkan sebuah perjuangan,terimalah dengan kekuatan,kadang-kadang sakit yang mendatang,kadang-kadang teman tak sehaluan,namun itulah ujian mencari iman yang teguh,moga terus bersabar di jalanNya

Muhasabah buat semua

"Walau jauh kita pergi, ingatlah kita pernah di tarbiah dan TARBIAH tidak akan berhenti dan berakhir . Walau sesibuk manapun kita, jangan kita lupa tanggungjawab MUSLIM yang pasti akan ditanya kelak.Walau sebebas manapun kita, jangan kita lupa kita adalah MAKHLUK yang pastinya adalah milik Allah".-peringatan juga buat diriku.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails